Karen Holmgaard tilbage i kamp efter ni måneders skadespause

Karen Holmgaard
Tilbage
24. juni 2020
Karen Holmgaard har for første gang i sin fodboldkarriere været ude i længere tid, grundet skade. Nu er hun tilbage og på lørdag spiller hun for at få endnu et Danmarksmesterskab til Hjørring.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Det var midt i en Champions Legaue kamp tilbage i efteråret. Karen Holmgaard havde på det tidspunkt haltet i en længere periode, men at sige stop til det hun elsker allermest, viste sig at være sværere end som så. Til sidst var der problemer med både at være eksplosiv og at sprinte, landsholdslæge Mads Karlsson var manden der hjalp Karen til at forstå, det var tid til en pause – en skadespause. For første gang i fodboldkarrieren. Karen Holmgaard var sat ud af spil med en hofteskade.

- Jeg er taknemmelig for at han sagde stop for mig, for jeg kunne ikke selv. Jeg ville så gerne spille. Jeg håbede jo hele tiden, at det ville blive bedre.

Jeg ville så gerne spille. Jeg håbede jo hele tiden, at det ville blive bedre

Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring

Karen Holmgaard fortæller, at hun altid går all-in, så det var det mest naturlige i verden bare at fortsætte med at træne. For at blive en bedre fodboldspiller og for at træne skaden, hun jo godt kunne mærke, væk. Det blev en ond spiral, der kun handlede om at være klar til kamp i den kommende weekend. Træningen blev mindre og kroppen blev stille og roligt nedbrudt. Citronen blev simpelthen presset for hårdt. Heldigvis er det en klogere Karen Holmgaard vi talte med, efter den lange pause omsider var slut og hun igen er at finde på banen, uden smerter.

- Jeg har i den her proces lært at kende forskel på god og dårlig smerte. Det er ikke alt der kan løbes væk og det bliver man nødt til at respektere.

Det kørte som smurt både i klubben i Hjørring og på landsholdet, netop derfor var det også endnu sværere at sige fra i tide og det inderlige håb om bedring overvandt fornuften i for lang tid. Først lød meldingen, at det ville tage 1 – 1,5 måned. Men hofteskaden var altså så slem, at det endte med ni måneders pause, før Holmgaard igen kunne træde ind på grønsværen og gøre hvad hun allerhelst vil – spille fodbold med sit hold.

Det var en lang og ensom periode. Tiden til at tænke over tingene var enorm og aftenerne var lange. Det var svært at se vejen ud på den anden side. Det var en lang periode dybt nede i et stort sort hul.

Karen sad hjemme på akademi-værelset i Hjørring, hvor hun bor min sin søster Sara og fik den ro, som skaden krævede. Imens så hun til, hvor godt tvillingesøsteren Sara klarede sig på banen og hvor meget glæde fodbolden jo stadig skabe for hende og resten af holdet.

- En ting var at jeg ikke kunne spille, det var hårdt. Men det hårdeste for mig, det var klart når Sara var afsted til Champions League eller med landsholdet. Der skulle jeg jo også være med. Og jeg ved hvor fede de ture er. Det er det vi lever for som fodboldspillere. Jeg forsøgte at være en god søster og glæde mig på hendes vegne – hun fortjente det jo. Men balancen, mellem at være en god- og stolt søster og at være virkelig ked af det og skuffet over ikke selv at være en del af det, den var virkelig svær. Det sværeste faktisk.

Det hårdeste for mig, det var klart når Sara var afsted til Champions League eller med landsholdet. Der skulle jeg jo også være med. Og jeg ved hvor fede de ture er. Det er det vi lever for som fodboldspillere

Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring

Da Karen havde været skadet i to måneder, fik hun en blokade i hoften, der kickstartede genoptræningen. Derfra kunne hun så småt begynde at løbe igen. Det var små museskridt og der var mange tilbageslag, før lyset endelig kunne ses forenden af tunnellen.  Hun havde håbet at være tilbage til sæsonstarten i foråret, men da tiden nærmede sig, var hun endnu ikke 100%, det vidste hun godt.

Ud af det blå, kom så Corona, og udsatte turneringsstarten. Den pause, blev så tilpas lang, at Holmgaard var klar til sæsonpremieren i Farum, da turneringen omsider blev genoptaget lørdag 4. juni. Og nu er hun igen at finde på græsset, med sine holdkammerater, hvor det gælder om point.

Den resterende del af 2020 handler for Karen Holmgaard om at blive endnu mere klar, at være 100% i alle de minutter hun spiller. I første omgang vil hun blive Danmarksmester og Pokalvinder med Fortuna Hjørring. Også drømmer hun om, igen at være en del af Lars Søndergaards trup, når landsholdet igen skal udtages.

- Det har været at acceptere, at jeg var skadet. At jeg ikke kunne gøre det jeg ville og det jeg brænder allermest for. Jeg vil bare gerne spille fodbold og det gør jeg heldigvis igen.

Jeg vil bare gerne spille fodbold og det gør jeg heldigvis igen

Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring