HB Køge og AaB er de to nye hold i Gjensidige Kvindeliga

HB Køge Og Aab Er De To Nye Hold I Gjensidige Kvindeliga
Tilbage
29. juni 2020
I fjerde spillerunde sikrede både HB Køge og AaB oprykning til Gjensidige Kvindeliga.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Turneringen er færdigspillet, senere end ventet. Det blev til fem spillerunder i Kvalifikationsspillet og HB Køge kom ubesejret igennem. Det gjorde AaB næsten også, kun med undtagelse af sidste spillerunde, hvor de måtte se sig slået af et stærkt HB Køge mandskab. Søndagens finalekamp i Kvalifikationsrækken endte 3-1 i HB Køges favør. 

Det betyder at HB Køge og AaB fra næste sæson vil være at finde i Gjensidige Kvindeliga, hvor de skal kæmpe med de øvrige ligahold om titlen som Danmarksmester.

Både i Køge og i Aalborg er begejstringen selvsagt stor, cheftræner i HB Køge har sat nogle ord på turen igennem Kvalifikationsspillet:

-  Vi har formået at holde hovedet koldt. Vi nåede langt inden Corona, vi nåede også en fin træningslejr og træningskamp. Pigerne har fulgt selvtræningen rigtig godt, så vi var i fin stand da vi kom tilbage. Og så fik vi nogle nye spillere, med dem og simple principper er det jo gået godt i Kvalifikationsspillets kampe.

Det overraskede mig måske ikke at vi rykkede op, men det overraskede mig at vi har kunne være så dominerende i kampene. Vi har ikke tilladt vores modstandere at få ro, så vi har kunne sætte os på kampen. Stina Lykke var selvfølgelig også et stort aktiv og en enorm erfaring at få ind. Og så må jeg bare sige, der var 300 på lægterne mod BSF, så byen har også opdaget os og taget rigtig godt imod os, det synes jeg er skønt og det ved jeg, at pigerne også synes, Per Lisdorf, HB Køge.

Også Kenneth Cortsen er stolt over holdets præstation og den rejse, som AaB har været på over de sidste par år. Nu er første mål nået, AaB er med i Gjensidige Kvindeliga, når der bliver fløjtet op til sæsonstart igen.

- Rejsen har været fantastisk. Der blev lavet en vision for nogle år siden, om at vi skulle i Kvindeligaen i løbet af 2-3 år. Det synes jeg var interessant at være med til – at satse yderligere på kvindefodbolden i AaB. Nu har vi sat fluebenet efter tre år. Det har været en vild rejse.

I efteråret 2017, sluttede vi lige over stregen i Kvindeserien og nu er vi i Gjensidige Kvindeliga. Vi har mange spillere der har været igennem AaB’s eget talentcenter og er blevet udviklet internt, krydret med nogle talenter ude fra er det nu lykkedes at rykke op i ligaen, det er jeg stolt over at være en del af. Nu får alle de her talentfulde og ambitiøse piger, den rigtige scene at fortsætte læringen og deres udvikling på, det skal alle der har været involveret, være stolte af. Og så er det fedt at AaB som klub nu er med på højeste niveau både på herre- og kvindesiden. De flotte navne, der er med i ligaen i næste sæson, det håber jeg vil give en øget konkurrence, det vil kun være godt for ligaen og dansk kvindefodbold.

Gjensidige Kvindeliga sæsonen 2020/2021 er endnu ikke fastlagt, men du kan som altid holde dig opdateret her på kvindeliga.dk, hvor spilleplanen vil lande, så snart den er klar.