Gjensidige Kvindeliga i eksklusivt selskab

Kun I To Europæiske Ligaer Ruller Bolden Igen
Tilbage
10. juni 2020
Den bedste danske kvindelige fodboldrække er kun én ud af to europæiske ligaer, hvor bolden igen ruller. Italien mangler en endelig udmelding, og de resterende ligaer er afblæst for denne sæson.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: fodboldbilleder.dk

Siden midten af marts har de europæiske lande været mere eller mindre lukkede på grund af corona-krisen. Det gælder også fodbolden rundt om i Europa, hvor flere af de europæiske kvindeligaer er suspenderet for denne sæson, og mestrene er fundet på papiret. Senest er Chelseas kvinder blevet udråbt til engelske mestre.

Lørdag den 9. maj meldte Kulturministeriet så endelig ud, at Gjensidige Kvindeliga kunne åbne under samme retningslinjer som 3F Superligaen og NordicBet Ligaen. Derefter startede et intenst arbejde hos både DBU og Kvindedivisionsforeningen for at sikre, at kvindeligaen kunne genoptages på forsvarlig vis i overensstemmelse med myndighedernes regler for professionel udendørs idræt.

Lørdag den 6. juni gik det så endelig løs, da Gjensidige Kvindeliga blev skudt i gang både med medaljeslutspillet og kvalifikations-spillet. Holdene i medaljeslutspillet kæmper om danmarksmesterskabet og to pladser i UEFA Women’s Champions League plads, mens holdene i kvalifikations-spillet spiller om de sidste to pladser i næste sæson i kvindeligaen.

Dermed er Gjensidige Kvindeliga faktisk den ene af blot to kvindeligaer i Europa, hvor bolden igen ruller. Kun den Bundesligaen i Tyskland er også i gang. Et stærkt signal for dansk kvindefodbold, fortæller Mette Bach Kjær, der er bestyrelsesmedlem i både DBU og i Kvindedivisionsforeningen.

- Vi har talt rigtig meget om, at vi skal være rollemodeller i Danmark. Så det faktum, at vi som en af få ligaer spiller igen, er enormt vigtigt. Signalværdien er stor for både klubberne, spillerne og ikke mindst selvforståelsen. Vi er blevet set som en del af den professionelle sportsverden, og det er vigtigt – det er en stor præstation, siger Mette Bach Kjær og uddyber:

- Når vi så er lykkedes med det, så er det fordi, at alle har hjulpet til og bidraget. Det er alle lige fra Kulturministeriet, Gjensidige, klubberne, Kvindedivisionsforeningen, test-virksomheden Pentabase og mange flere. Derudover har rigtig mange frivillige i klubberne været en del af forløbet og kun sammen har vi gjort det muligt, at bolden i Gjensidige Kvindeliga nu igen ruller. Men hvis ikke vi var blevet anerkendt som en del af professionel idræt, havde vi ikke stået, hvor vi gør i dag. Det er en milepæl, og der er lagt mange kræfter i at stå, hvor vi gør i dag, afslutter hun.

Signalværdien er stor for både klubberne, spillerne og ikke mindst selvforståelsen. Vi er blevet set som en del af den professionelle sportsverden, og det er vigtigt – det er en stor præstation

Mette Bach Kjær, bestyrelsesmedlem i både DBU og i Kvindedivisionsforeningen

Blandt spillerne i den danske liga var der stor begejstring, da det 26. maj, endelig blev bekræftet, at mesterskabet skulle afgøres på banen og ikke på papiret.

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille igen. Vi har håbet vi fik lov, til at afgøre mesterskabet på banen og ikke på papiret, det er trods alt sjovest. Så længe der er styr på os og at vi alle er sunde og raske, glæder jeg mig helt vildt til at spille kampe igen, lød meldingen fra Brøndby’s Nicoline Sørensen.

Også i Fortuna Hjørring var begejstringen over endelig at have kampe i kalenderen igen kæmpestor:

- Det er svært at sætte ord på, det har været vildt. Det er en kæmpe forløsning, at vi skal i gang. Jeg glæder mig mega meget. Jeg ser meget frem til at spille igen, fortalte Karen Holmgaard fra Fortuna Hjørring.

Forårets anden spillerunde i Gjensidige Kvindeliga spilles i weekenden den 13. og 14. juni. Du kan se det komplette kampprogram her.

Kampen Fortuna Hjørring – VSK Aarhus er ugens tv-kamp og vises live på Eurosport 2 og Dplay lørdag klokken 14.00. De øvrige kampe i medaljeslutspillet vises live her på kvindeliga.dk. Enkelte kampe fra kvalifikationsspillet, kan du ligeledes se live. Du kan her på siden holde dig opdateret på, hvilke kampe du kan se.

Du kan altid finde seneste nyt om ligaen her på kvindeliga.dk