Sara Thrige og Fortuna Hjørring melder klar til at forsvare guldet

Sara Thrige Og Fortuna Hjørring Melder Klar Til At Forsvare Guldet
Tilbage
21. juli 2020
Danmarksmestrene er tilbage fra sommerferie og i Hjørring bliver der altid gået efter guldet, i år er ingen undtagelse.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Jess Madsen

Sæsonen 2020/2021 står for døren og mestrene fra Fortuna Hjørring er klar til at forsvare deres guldmedaljer. Sara Thrige sætter ord på den forgange sæson og ser frem imod, den måske tætteste sæson, i Gjensidige Kvindeliga, i mange år.

Vi har netop afsluttet en meget speciel sæson. Fortuna Hjørring kunne løfte pokalen i sidste ende og det er de stolte af i Hjørring. Men selv efter nogle ugers sommerferie, er det tydeligt at holdet exit fra pokalturneringen allerede i semifinalen, stadig sidder og nager.

- Vi er stolte af mesterskabet, men vi ville selvfølgelig gerne have haft the double, er det første Sara Thrige nævner, da hun kort sætter ord på den forgange sæson.

Der var måske ikke mange, der havde set guldet ende i Hjørring, da der sidste sommer forsvandt en del spillere fra det nordjyske, men niveau blev holdt og guldet kom hjem. Sæsonen var dermed godkendt. Derfor er Sara Thrige heller ikke så nervøs for de mange spillere, der også denne sommer, forlader Hjørring, specielt til fordel for udlandet.

- Vi har mange gode og unge spillere. De unge var også med i sidste sæson, så de er inde i tingene og skal bare fortsætte med at udvikle sig. Vi har også nye spillere, der er kommet til, så jeg glæder mig bare til at se hvor vi står, fortæller Thrige.

- Vi går altid efter guldet og de gode placeringer. Men jeg tror generelt styrkeforholdet i ligaen er mere lige i år. Det er svært at sige, hvordan de øvrige hold kommer igennem sommerperioden. Vi holder fokus på os selv, og vi går altid efter medaljer – helst dem af guld, fortsætter hun.

Vi holder fokus på os selv, og vi går altid efter medaljer – helst dem af guld

Sara Thrige

Sara Thrige kom til Fortuna Hjørring fra KoldingQ i 2017. Siden har hun med holdet vundet to Danmarksmesterskaber og én Pokaltitel. Generelt er det noget af en udvikling 24-årige Thrige har gennemgået siden hun kom til det Nordjyske.

- Jeg synes der er sket rigtig meget i min tid i Hjørring. Det første halve år spillede jeg ikke ret meget. Jeg sad meget på bænken og spillede forskellige pladser, lidt sporadisk. Nu har jeg en fast plads som højre back og en stor rolle på holdet. Sidste sæson var jeg en del af anførergruppen, det betyder selvfølgelig også at jeg skal tage mere ansvar – det øver jeg mig i. Jeg har haft trænere, der har troet på mig også har jeg spillet med nogle rigtig gode spillere. Træningsmiljøet er også højere, end jeg før har været vant til, så for mig har det været et rigtig godt udviklingsmiljø her i Hjørring, siger Sara Thrige.

- Jeg synes stadig at jeg har nogle ting som jeg kan udvikle i træningsmiljøet her – også ledermæssigt. Jeg er en af de ældste og mest erfarne på holdet nu, så jeg kan bestemt stadig udvikle mig og bidrage endnu mere til holdet her i Fortuna. Jeg er kommet tilbage på landsholdet, her drømmer jeg om at udvikle mig og få en større rolle. Jeg drømmer også om at prøve mig selv af i udlandet på et tidspunkt. Jeg ser hvad der sker når det bliver aktuelt. Lige nu starter en ny sæson, hvor vi igen går efter The Double, afslutter Thrige forud for sæsonstart lørdag 8. august.

Jeg er kommet tilbage på landsholdet, her drømmer jeg om at udvikle mig og få en større rolle. Jeg drømmer også om at prøve mig selv af i udlandet på et tidspunkt

Sara Thrige

Fortuna Hjørring starter sæsonen hjemme på Nord Energi Arena, hvor FC Thy-ThistedQ kommer på besøg. Der er kickoff i Hjørring lørdag 8. august kl. 14.00 og kampen kan ses direkte på kvindeliga.dk eller på stadion i Hjørring. Hold dig orienteret om billetter på Fortuna Hjørrings hjemmeside.

Husk, at du altid kan holde dig opdateret om seneste nyt i Kvindeligaen, her på siden.