Sådan fungerer Kvalifikationsligaen

Sådan Fungerer Kvalifikationsligaen
Tilbage
30. januar 2020
Om lidt starter slutspurten med mulighed for at rykke op i landets bedste række. Her får I et nærmere indblik i Kvalifikationsligaen
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Billedet ovenfor viser slutresultatet efter de første 14 runder af grundspillet. Efter en tæt efterårssæson, skal Odense Q og BSF nu spille kvalifikationsliga. Men hvad er det nu lige et Kvalifikationsliga er?

Det er meget simpelt system. Nr. 1-6 ryger direkte i mesterskabsspillet, her kæmper de om medaljer og pladser til Champions League den efterfølgende sæson. Mens 7. og 8. pladsen skal spille Kvalifikationsliga.

Disse klubber (Odense Q og BSF) spiller Kvalifikationsliga mod de fire bedste hold fra 1. division – heraf to hold fra øst-kredsen (B93 og HB Køge) og to fra vest-kredsen (Vildbjerg og AAB). Herefter booker de to bedste mandskaber billet til næste sæson i Kvindeligaen. Alle hold spiller 10 kampe, både ude og hjemme. De resterende fire hold der ikke formår at rykke op, skal spille 1.division til næste sæson.

Første runde af Kvalifikationsligaen starter lørdag 28. marts. Her spilles følgende kampe

Vildbjerg – BSF

Oprykningskandidaten fra Vildbjerg tager imod BSF, der i efteråret har haft en negativ stime og skal sørge for at holde sig i Kvindeligaen i den kommende sæson. 

AAB – B.93

Den nordjyske klub får besøg af B.93 der rykkede ned til 1.division sidste sæson. Begge klubber kæmper om pladsen i den bedste række. 

HB Køge – Odense Q

Odense Q skal for anden sæson i træk spille i Kvalifikationsliga, hvor de sidste sæson formåede at holde sig oppe. I denne sæson skal de i første runde en tur til Køge. HB Køge skal med deres relativ unge trup kæmpe med om muligheden for at spille i landets bedste række. 

Du kan følge med i Kvalifikationsligaen på Kvindeliga.dk og Kvindeligas øvrige platforme.