Brian Sørensen sætter ord på den første halvsæson

Brian Sørensen Sætter Ord På Den Første Halvsæson
Tilbage
28. januar 2020
Tidligere i denne måned fik Gjensidige Kvindeliga muligheden for at lave et stort interview med FC Nordsjællands cheftræner, Brian Sørensen. Han sætter nu ord på den første halvsæson, hvor oprykkerne overraskende overvintre som nr.3. Han ser frem imod et forår, hvor holdet skal ud og kæmpe om medaljerne.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Tilfredsstillende efterår

Sæsonen begyndte hektisk med en skrivebordssejr over Brøndby IF, og en pointdeling mod Fortuna Hjørring. En start som cheftræneren var yderst tilfreds med, set i lyset af, at holdet er nye i landets bedste række. Blandt andet har Brian Sørensen og klubben hentet den erfarne spiller, Line Røddik Hansen. Hvor hun skal agere som spiller og være en del af at bygge videre på hele projektet uden for banen.

En af årsagerne til, at FC Nordsjælland har formået at stå stærkt i denne sæson er, at man har kunne holde spillerne fra skader samt have alle spillere til rådighed. Dertil har erfarne spillere som Line Røddik Hansen hjulpet de yngre spillere i truppen til at føle sig en del af klubben.

- Dette skaber en naturlig positiv og sund udvikling for klubben og spillerne, siger cheftræner, Brian Sørensen.

Derudover påpeger han, at den mentale indstilling er afgørende for udviklingen.

- Det er os der har den rette tænding og det er os der har det rigtige bid i nærkampene. 50/50 boldene får vi vundet. Det er sådan nogle ting der, i de tætte kampe der er afgørende. Det handler om, hvem vil det mest.

Dygtige og kloge modstandere

Der var også tid til at rose konkurrenterne fra Fortuna Hjørring. En af årsagerne til at de er stærke, er at man formår at træne i en højere intensitet end de andre klubber i Danmark. Dette giver en bedre drivkraft både på kortere og længere sigt.

Som resultaterne har været indbyrdes, at Fortuna (Fortuna Hjørring) er nr.1, er helt fortjent - i forhold til at, de har været det mest stabile hold

Brian Sørensen

For at skabe den mest kompetente hold, skal der fokuseres på at skabe højere intensitet til træning samt fokus på talentudvikling. Disse faktorer kan spille en væsentlig rolle på længere sigt, når det handler om at skabe spillere der kan begå sig i andre ligaer verden rundt.

Positiv udvikling i FC Nordsjælland

Når man som ny oprykker kan spille med i toppen, skyldes det også klubbens positive udvikling på det enkelte individ som spiller og person. Cheftræneren mener at kvaliteten har været der i efteråret og at det man i klubben har lagt stor vægt på var, at man skulle få relationerne til at sidde og få det sat sammen til noget der kunne matche. For at opretholde den konstante udvikling, kræver det både arbejde på og udenfor banen. En tydelig rød tråd er vigtig, hvor man i FC Nordsjælland arbejder efter en årscyklus og en bestemt type ”style of play”. For eksempel træner Brian Sørensen med fokus på opbygningsspil om tirsdagen, mens de om torsdagen har fokus på omstillinger. Dette skaber et godt fundament for hvordan man i FCN ser på spillet og yderligere hjælper det spillerne i at have de bedste vilkår til at kunne præstere bedst muligt.

Ligesom i Fortuna Hjørring og Brøndby IF, vælger man i FCN at levere kvalitetstræning med høj intensitet.

Intensiteten er det vigtigste til træning fordi, hvis man ikke træner i den rette intensitet, så kan man hellere ikke gøre det i kamp.

Fremtidig succes for kvindefodbold

En stor forandring der har været gennem årene for kvindefodbold er, at der er flere om buddet af kvalitetsforhold. Der bliver gjort større stykke arbejde ude i de mindre klubber, som har nogle gode ungdomsrækkehold. Det gør at flere og flere kommer igennem systemet og der er større valgmuligheder uanset geografisk placering.

Dertil tilføjer Brian, at der ikke er behov for nyt set-up for at stifte et bedre kvindehold. I FC Nordsjælland har der været en positiv vækst og interesse for kvindefodbolden. Ligeledes håber han på, at der er en Superligaklub der kan lykkedes, så man kan bevise overfor de andre klubber at der rent faktisk ikke kræves meget for at optimere og satse på kvindefodbold i fremtiden.

Jeg tror, at alle Superligaklubbers image ville blive bedre, hvis de gjorde det (satse på kvindefodbold) og jeg tror mange klubber er skræmte af, at de skal ud og lave nyt set-up og alt muligt. Men det er den her klub et bevis på, at det skal man ikke.

Ifølge Sørensen kræver et godt set-up følgende – en cheftræner, en assistenttræner, målmandstræner (der både kan fungere hos herrerne og kvinderne), drop reserveholdet for herrerne og brug de unge fra U19 eller dem på akademiet. Brug de ressourcer fra reserveholdet til kvindefodbolden. Sidst men ikke mindst, kræver det en kompetent liga for at udvikle kvinderne bedst muligt, dette gør det mere attraktivt at blive i Danmark og ikke skifte til udlandet i en alder af 16 år.

FC Nordsjælland og Brian Sørensen spiller om medaljerne til foråret og skal i første runde en tur til Aarhus, hvor VSK Aarhus venter lørdag 28. marts kl. 13.00.