Ny cheftræner skal sørge for oprykning til Kvindeligaen

Ny cheftræner skal sørge for oprykning til Kvindeligaen
Tilbage
20. februar 2020
Odense Q havde en skidt efterårssæson, på trods af dette ser han et stort potentiale hos truppen. Læs om Bo Sundahl’s forventninger til Kvalifikationsligaen
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Ny cheftræner - kendt skikkelse

Den nye cheftræner for Odense Q er Bo Sundahl. Han er i forvejen en kendt skikkelse i Odense Q, eftersom han er medstifter af Team Odense Q talentsamarbejdet. De seneste år har han stået i spidsen for Team Odense Q’s U16 og U18 hold. Nu står opgaven på, at få Odense Q tilbage på sporet og kvalificere sig til Gjensidige Kvindeliga i den kommende sæson.

Selvom jeg er ”ny” cheftræner, har jeg stadig været ind over projektet og arbejdet i klubben gennem en længere periode
Bo Sundahl

Problematikkerne i efterårssæsonen

Efterårssæsonen har ikke været prangende for Odense Q, trods dette har Bo Sundahl stadig set gode takter og fundet svagheder, hvorpå holdet har kunne forandre og udvikle sig på. De gode præstationer har bl.a. været de tætte kampe, hvor små marginaler har afgjort kampene, men dertil har den travle kampprogram været en afgørende faktor for de negative resultater.

Personligt syntes jeg, at der har været positive præstationer, men samtidig har det hårde kampprogram gjort hele processen lidt stresset, der har afspejlet sig i mindre gode resultater på banen
Bo Sundahl

Dertil mener Bo Sundahl, at mange unge spillere ikke har haft nok tid til at vænne sig til spillestilen og tempoet i Gjensidige Kvindeliga. Det kræver, at man har stor tålmodighed da truppen ikke har mange rutinerede spillere til at tage hånd om de yngre spillere.

Dertil har vi fået 15-16 unge piger op i truppen og det kan tage tid før de vænner sig til tempoet, spillestilen osv. Men der er stort potentiale på holdet, selvom der ikke er mange rutinerede iblandt dem
Bo Sundahl

Fornuftig vinterpause med forbedringsmuligheder

Opstarten for Odense Q har været med prioriteten om at skabe et sundt miljø og holde styr på tropperne. For til foråret venter der ”10 finaler” i Kvalifikationsligaen, hvor det er vigtigt for Bo Sundahl, at hans tropper er topmotiveret inden alle kampene. Ifølge ham, er motivationen en vigtig kilde til gode resultater, ellers kan det påvirke resten af sæsonen.
Ikke nok med motivationen, mener Bo Sundahl at med hans kendskab til spillerne i de tidligere år har kunne givet ham nogle fordele både på- og udenfor banen.

- Jeg har arbejdet med pigerne i mange år og det gode kendskab har kun givet pote

Odense Q har i transfervinduet mistet en stjernespiller i Cecilie Fløe, men dette skal ikke være en undskyldning for ikke at kunne præstere bedre til foråret, fortæller cheftræneren. Ifølge ham er det også sundt, at der er andre end Cecilie Fløe der skal kunne tage noget ansvar og rykke sig som spiller.

- Hun er en utrolig dygtig spiller, men trods hendes unge alder er det ikke et stort tab. Vi har en masse andre unge talentfulde spillere i truppen, der har lige så stort potentiale som Cecilie. Der er en masse talenter og uslebne diamanter i truppen, det giver os et bedre fundament og gode muligheder for at udvikle os i den rigtige retning. 

Ambitioner og målsætninger til foråret

I de sidste halvanden år har trænerne i klubben arbejdet med at få de unge til at blive mere end del af seniortruppen. Dette har også forårsaget nogle problemer, da de har oplevet en masse nye tilgange af spillere. Derfor mener Bo Sundahl, at det kan tage noget tid og at trænerne i fællesskab med spillerne kan få kommunikeret på den rigtige måde. Det pres skal dog ikke holde Bo Sundahls ambitioner og målsætninger nede. For ifølge ham, er de favoritter i Kvalifikationsligaen.

Jeg mener stadig vi er favoritter på trods af dette. Vi er favoritter fordi, vi har en meget talentfuld trup. Truppen er den samme som i efterårssæsonen, så Odense Q er godt forberedt på de kommende kampe

Bo Sundahl

Dertil har trænerteamet ikke ændret drastisk i forhold til spillestilen, men regner stærkt med at kunne løfte mange af de yngre spillere, så de tager lidt mere ansvar og med deres energi og optimisme kan udstråle gejst og stærk viljestyrke i Kvalifikationsligaen.

Om Bo Sundahl og sin trup formår at spille i Gjensidige Kvindeliga næste sæson, kan man følge med i til foråret, hvor første modstander er HB Køge den 28. marts med kampstart kl. 15.00.