BSF og Kasper Klarskov klar til udfordringerne

BSF og Kasper Klarskov er klar til udfordringerne
Tilbage
25. februar 2020
Den nye cheftræner for BSF er klar til udfordringerne og forventer top motiverede spillere. Kom med tættere på Kasper Klarskov og hans forventninger til foråret
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Sammenhold og sociale aktiviteter

Ballerup Skovlunde Fodbold har mistet mange spillere, men det skal ikke være en grund til at miste troen på, at spille sig tilbage i Gjensidige Kvindeliga til sommer, mener Kasper Klarskov. Den nyudnævnte cheftræner for BSF, Kasper Klarskov, er kommet til fra FC Nordsjælland, hvor han stod i spidsen for holdet, da de skulle rykke op fra Kvalifikationsligaen til Gjensidige Kvindeliga.

Som ny cheftræner har han koncentreret sig om spillestilen og at klargøre holdet til forårets 10 finaler i Kvalifikationsligaen. I løbet af sæsonen har BSF blandt andre mistet Sarah Jankovska, Naja Bahrenscheer og Lærke Tingleff. Derfor har Kasper Klarskov, blandt andet afprøvet en del U18 spillere, i vinterpausen.

Det har været en rigtig positiv opstart for os, på trods af store spillerafgange har vi kunnet se hinanden i øjnene og stadig holde motivationen og ambitionerne oppe. Vi har fået en masse unge spillere med i truppen og det betyder også at vi er rykket tættere sammen i bussen
Kasper Klarskov

Trænerteamet har håndteret spillerafgangen på to måder: først og fremmest har man valgt at gøre brug af nogle U18 spillere, dernæst er der blevet gjort meget ud af sammenholdet at overbevise spillerne om at det er dem der skal til at tage ansvar og vise karakter på banen. Det har træningslejren hos Københavns Idrætsefterskole været god til. Her har spillerne i fællesskab lavet mad, vasket tøj også lavede truppen en masse teambuilding, for at blive rystet sammen.

Vi har været på træningslejr indlands, først og fremmest fordi vi er en smal trup, men også fordi vi har nogle nye ansigter som vil have det godt med at socialisere sig i fællesskab. Hovedmålet med træningslejren har været at skabe sammenhold og kende hinanden udenfor banen. Det må siges at den målsætning er opnået med stor tilfredsstillelse
Kasper Klarskov

Struktureret spillestil – nye idéer

Kasper Klarskov har senest været træner i FC Nordsjælland, hvor en tydelig spillestil og struktureret tilgang til spillet har været et vigtigt element for ham som træner. Noget han har lært mest af i sin trænerkarriere er, at en struktureret spillestil og tillid til sine spillere giver størst udbytte.

Klarskov forklarer selv sin spillestil som:
- Jeg har nogle tanker til hvordan spillet skal spilles. Jeg vil have bolden meget og være aggressiv i presset, men er samtidig også realistisk hvis det ikke kan lade sig gøre. Derfor er et godt fungerende defensiv vigtig, så vi skal også gå mere pragmatisk til værks.

I opstarten har BSF brugt meget tid på videoanalyse og evalueringer frem mod Kvalifikationsligaen. I vinteren har de defensive principper været afgørende at arbejde med. Ikke desto mindre prøver Kasper Klarskov at skabe et hold, der afgøre kampene i fællesskab og ikke et hold med individualister der skal afgøre kampene på egen hånd.

Struktureret arbejde i spillet er det første step, det vil sige, at vi først og fremmest skal skabe et hold der spiller i fællesskab og ikke er præget af individualister. Vi skal være solide i defensiven og det bliver vi kun bedre til i fællesskab og ikke ved at have individualister. Vores filosofi er enkelt – vi skal lave holdpræstationer
Kasper Klarskov

Vi skal spille i mesterskabsspillet

Konkurrenterne i Kvalifikationsligaen har oprustet med flere spillertilgange, men det skal ikke være afgørende for om BSF har kvaliteter til at spille med i Gjensidige Kvindeliga til sommer. For Kasper Klarskov ved, at selvom de ikke er favoritter, besidder holdet af nogle kvaliteter, som ikke skal undervurderes.

Vi er helt sikkert ikke favoritter i andres øjne, men vi i truppen har ambitioner om at spille i Gjensidige Kvindeliga til sommer. Vi har selvfølgelig mistet en masse spillere, hvorimod klubber som B93 og HB Køge har hentet ind. Dog har vi nogen ungdomsspillere som kan løfte og hæve niveauet på banen, så vi er optimistiske
Kasper Klarskov

Ambitionerne slutter ikke her, for Kasper Klarskov ser gerne BSF spille med i mesterskabsspillet, da vi stillede spørgsmålet om hvor han så BSF om ét års tid.

Forhåbentligt er vi at finde i Gjensidige Kvindeliga og gerne i mesterskabsspillet
Kasper Klarskov

Realistisk set er det ikke for at kæmpe med om mesterskabet, men at være en del af top-6 i Danmark, der er målsætningen. Kasper Klarskov ønsker selv at gøre det med et hold, der sprængfyldt med unge talentfulde spillere. Hvis det ikke lykkedes at spille i Gjensidige Kvindeliga til sommer, er målsætningen at vende tilbage hurtigst muligt, for i fodbold er intet garanteret på forhånd. 

- Ambitionen er helt klart top-6, hvor vi kan få mere tid til at arbejde i detaljer. Hvis dette ikke lader sig gøre, er ambitionen at vende tilbage hurtigst muligt, for vi har et talentakademi der kan skabe dygtige spillere til at spille med i toppen af dansk fodbold, afrunder Kasper Klarskov.

BSF skal en tur til Vildbjerg i Kvalifikationsligaens første kamp, der spilles den 28. marts med kampstart klokken 13.30.