Snevejr drillede Champions League-opgør

Snevejr Drillede Champions League Opgør (1)
Tilbage
10. december 2020
Champions League-opgøret mellem Fortuna Hjørring og slovenske ŽNK Pomurje var tæt på aflysning.
Der kan ikke findes nogle resultater.

 Af: Kvindeliga.dk / Foto: Jess M. Madsen

Efter en tidlig og brat afslutning på efterårssæsonen i kvindeligaen stod de danske mestre kampklar til at spille Champions League-opgøret på udebane mod slovenske ŽNK Pomurje 

Men kort før kampfløjt væltede sneen ned fra himlen og beklædte banen i et hvidt tæppe – hvilket fik stor betydning for kampens afvikling:

Det var en noget anderledes oplevelse, end hvad vi er vant til. Vi skulle have spillet kl. 13.00, men vejret betød, at kampen måtte udsættes, og det blev en noget anderledes kamp med mange dueller og tilfældigheder, fortæller cheftræner i Fortuna Hjørring, Niclas Hougaard. 

Fortuna Hjørrings anfører Sara Thrige fandt også kampens udvikling speciel:

Det var en mærkelig oplevelse, og jeg har aldrig prøvet noget lignende. Men jeg tror, at hele holdet lykkedes med at acceptere situationen, som den var, selvom vi ikke kunne spille vores normale spil

Det omstillingsparate Fortuna Hjørring-mandskab var også noget Niclas Hougaard lagde mærke til:

Vi kunne godt se, at med alt den sne på banen, var det vanskeligt, at få lov og spille. Men dét, at kampen blev udsat, gjorde også, at vi fik mere tid til at snakke om, hvilke justeringer vi var nødt til at lave, og pigerne var gode til at omstille sig og acceptere situationen, fortæller cheftræneren i Fortuna Hjørring og tilføjer: 

- Vi bibeholdt en god tro på, at det kunne lade sig gøre. Det var okay, at det ikke blev pænt fodbold, men vi skulle stå sammen og fighte.

Den fælles fight betød, at den danske kvindeligaklub kunne hive en 0-3 sejr hjem, og fik altså en god start på Champions League. En sejr, der ifølge Sara Thrige har stor betydning for holdet:

Det er mega vigtigt, og helt vildt fedt, at vi på trods af et svingende efterår og en tid uden ligakampe kan få en sejr hjem. Og så synes jeg, det er fedt og siger noget om holdet, at vi kan levere trods omstændighederne i går.

Onsdag d. 16. december venter returopgøret i Fortuna Hjørring, og sne eller ej, så er det, ifølge Niclas Hougaard, et stærkt ligahold, der i næste uge tager imod det slovenske mandskab:

Jeg synes gårsdagens oplevelser siger noget om, at vi står sammen, når det gælder, afslutter han.