Ny satsning i Aarhus: Kvindefodbolden skal løftes
PRESSEMEDDELELSE FRA AGF
Aarhus skal stå sammen om at løfte kvindefodbolden ind i en ny tid, hvor kvinderne skal have bedre rammer og vilkår til deres sport. Det er filosofien bag en ny satsning for AGF, der indebærer bedre betingelser for dygtiggørelse af deres sport og en ny profil på trænerposten.
Siden lanceringen af AGF Kvindefodbold i foråret 2020 har målet været at udvikle kvinde- og pigefodbolden i Aarhus og skabe et nyt sportsligt attraktivt miljø i en bæredygtig model - økonomisk som organisatorisk.
- Vi vil gerne gå forrest og tage ansvar for udviklingen af kvindefodbolden i Østjylland - for kvindefodbolden skal løftes. Det handler om, at vi skal etablere nogle rammer for de kvindelige fodboldspillere, der gør dem i stand til i langt højere grad at realisere deres potentiale. Det skal vi gøre ud fra vores eget økonomiske afsæt og med afsæt i, hvad vi tror på skaber det bedste miljø, siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve
Fodboldhus
Det første konkrete mål i den nye satsning er et fodboldhus. Det nye fodboldhus bliver et nyt centrum for kvindeligaholdet med styrketræningsfaciliteter, behandlingsrum og andre essentielle fodbold-faciliteter, hvor der samtidig skal være lejligheder og værelser til spillerne.
Huset bliver rygraden i et løft, hvor AGF Kvindefodbold ønsker at stille ordentlige rammer til rådighed for kvindernes dedikation, engagement og passion for sporten, der er fuldt på højde med herrernes, men hvor rammerne, omgivelserne og faciliteterne lige nu halter efter.
Et andet vigtigt parameter er en bedre balance i spillernes liv, hvor de uddanner sig og arbejder ved siden af deres sport i en såkaldt ”Dual Career”. I en tæt koordineret indsats med byens mange uddannelsesinstitutioner, vil AGF Kvindefodbold indføre to professionelle dage om ugen, hvor der bliver fuld fokus på fodbolden.
- Vi har kigget ud i Europa og med inspiration fra nogle af de andre ligaer, har vi forsøgt at etablere det, vi mener kan blive det mest attraktive miljø i den danske kvindeliga – en slags ”Aarhus-model” for kvindefodbold. AGF sigter ikke efter ligestillede vilkår mellem 3F Superligaen og Gjensidige Kvindeligaen, men vi stræber efter at skabe et langt bedre udgangspunkt for at blive en dygtigere fodboldspiller og det gør vi blandt andet ved at nytænke spillernes hverdag, siger Marie Greve.
Ny træner fra landsholdet
I spidsen for den nye satsning kommer den nuværende assistenttræner for det danske kvindelandshold og topspiller gennem mange år, Katrine S. Pedersen, der fra sommer starter på fuld tid som cheftræner for Gjensidige Kvindeligaholdet.
Dermed kommer Katrine S. Pedersen tilbage til Aarhus, hvor hendes elitekarriere startede i først HEI og siden i Skovbakken inden den gik over klubber som Fulham, Djurgården, Adelaide og Stabæk, hvor trænerkarrieren blev indledt som træner ved Norges Toppidrettsgymnas for senere at blive assistent for kvindelandsholdet i Danmark.
-Det er et fantastisk spændende projekt, som der er i gang i AGF, hvor to af byens klubber inden for kvindefodbold - VSK og IF Lyseng - er gået sammen med AGF om en visionær, langsigtet og ambitiøs satsning på kvindeelitefodbold i den hvide trøje. Sammenholdt med det arbejde, som nu går i gang med at skabe bedre rammer, var det virkelig noget, som jeg kunne se mig selv i.
- Det er visionært og ambitiøst for dansk kvindefodbold, hvor jeg gerne vil være med til at skabe en ny model for topfodbold, som kan gøre spillerne endnu bedre. Så jeg glæder mig vildt meget til at komme i gang med arbejdet i Aarhus, siger Katrine S. Pedersen, der er i gang med at tage UEFA Pro licens, som er den højeste trænerlicens man kan opnå i europæisk fodbold.
Nuværende sponsorer skal med
Den nye satsning skal finansieres af sponsorer. AGF ønsker at få sine sponsorer med på rejsen hvor Salling og Arbejdernes Landsbank i forvejen er hovedpartner for AGF Kvindefodbold. Nu skal flere med, så kvindefodbolden kan få et løft.
- Vi lykkes i fællesskab i Aarhus, og vi er af den overbevisning, at der er mange som kan se sig selv bidrage. På den her måde er satsningen tro mod filosofien om, at AGF Kvindefodbold skal bygges bæredygtigt og langsigtet op med fokus på organisk og solid vækst. Fokus er på det langsigtede hårde arbejde, der på den lange bane kommer til at give resultater. Nu går vi forrest sammen med Salling og Arbejdernes Landsbank, og så håber vi, at andre vil med på rejsen også, siger Marie Greve.
Fakta:
Hovedelementerne i AGF’s nye plan er:
- Fodboldhus ved Vejlby stadion, der giver Gjensidige Kvindeligatruppen bedre rammer -herunder muligheden for at bo, træne, mødes og være sammen om sin sport, samt en generel udstyrs- og rammemæssig opgradering.
- Bedre setup omkring både Gjensidige Kvindeligaen og U18DM med flere trænere, fysisk støtteapparat, fokus på kost og muligheder for fælles måltider, mentaltrænere mv.
- Investering i professionelle dage om ugen, hvor holdet er samlet hele dagen. Det understøtter AGF’s ambition om at gøre det nemmere for udøverne at leve et liv med to karrierer (Dual Career tankegangen). For eksempel med et studie ved siden af fodbolden eller et sammenhængende familieliv og muligheden for at skabe familie.
- Ansættelsen af Katrine S. Pedersen som ny fuldtidsansat cheftræner
Fakta om Katrine S. Pedersen
Katrine S. Pedersen starter i AGF Kvindefodbold som ny cheftræner den 1. juli 2021.
Pt. assistenttræner for det danske kvindelandshold siden 2015 og lærer på Vejle Idrætsefterskole 43 år.
Indehaver af UEFA A-licens og i gang med UEFA Pro trænerlicens.
10 år erfaring med spillerudvikling fra Norges Toppidrettsgymnas.
Begyndte seniorkarrieren i Aarhus i HEI i 1994 og fik debut på kvindelandsholdet som 17-årig.
210 kampe på det kvindelandsholdet. Det er rekorden for flest kampe af alle landsholdsspillere gennem tiden. Hun deltog i otte slutrunder i sin spillerkarriere, er kåret til årets kvindelige fodboldspiller i 2011 og 2013 samt til UEFA’s All Star-hold i forbindelse med EM i 2013.