Kvindeliga- og landsholdsspiller indstiller fodboldkarriere

Kvindeliga Og Landsholdsspiller Indstiller Fodboldkarriere
Tilbage
02. december 2020
Brøndby-spilleren Katrine Abel indstiller karrieren som målvogter og sætter dermed et positivt aftryk for kvindefodbolden og blandt hendes med- og modspillere.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Fodboldbilleder.dk

”Efter næsten 7 år (!) som Brøndby-keeper skete det her i går” – sådan skriver Katrine Abel på sin instagramprofil til et billede, hvor hun står i de velkendte gule og blå farver. Den erfarende Brøndby-målvogter spiller nemlig snart sin sidste kamp for Vestegnen, idet den 30-årige liga- og landsholdsspiller indstiller karrieren og takker af til nytår.

Katrine har haft en flot fodboldkarriere – både inde for liga – og landholdsregi, og sætter dermed et positivt aftryk inden for kvindefodbolden og blandt hendes med- og modspillere.

- Katrine er ærgerrig, humoristisk og har en ja-hat, Sådan beskriver tidligere landholdskammerat og målvogter Stina Lykke Petersen og fortsætter: Hun har jo en gammel sjæl inden i sig, som også kan lide at være kreativ med for eksempel hækling - derved kobler hun fra fodbolden og lader op til at være på igen. 

Stina og Katrina kendte hinanden i forvejen fra ligaen, men det var først under EM i 2013, da de begge blev udtaget som landsholdsmålvogtere, at de for alvor lærte hinanden at kende. Katrine gjorde sig særlig bemærket med sit smittende og højlydte grin under træningen og blev hurtigt en del af ”keeper’s club”. Det gode sammenhold har også medført, at de to målvogtere aldrig har set sig som rivaler, men de har derimod støttet hinanden.

- Det er landstræneren der sætter holdet, og vi målmænd skal bare sørge for, at vi alle er skarpe til at kunne stå. Jeg har aldrig følt, at Abel ikke bakkede mig op, vi hjalp hinanden og holdt sammen.

Man bliver ikke en bedre fodboldspiller af at gøre livet surt for sine medspillere. I min verden skal man erobre en startplads ved at udvikle sit eget spil og blive bedre end dem, som starter, og den devise føler jeg også, Abel har ageret ud efter, fortæller Stina Lykke Petersen.

Der kan ikke findes nogle resultater.