Corona krisen og Kvinde DM

Corona Og DM
Tilbage
01. april 2020
På opfordring af sundhedsmyndighederne har den danske regering forlænget ”nedlukningen af Danmark” med yderligere 2 uger frem til og med 2. påskedag 13. april.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindedivisionsforeningen

Som konsekvens heraf har DBU også besluttet at fastholde lukningen af al landsholds- og klubfodbold i Danmark: Alle kampen, klubtræning, seminarer og møder frem til og med 13. april 2020.

I forhold til eliteturneringerne for piger/kvinder betyder dette, at 2. runde i Gjensidige Kvindeliga's medaljeslutspil og kvalifikationsrække, 1. division slutspil i weekkenden 4.-5. april og alle planlagte kampe i perioden i U18 Pige DM er udsat.

Fremtiden er usikker ...

I skrivende stund kender ingen fremtiden i forhold til Corona-epidemiens udvikling og tiden efter 13. april. Alle håber naturligvis på, at det danske sundhedssystem og den omfattende nationale indsats for at kontrollere smitte-spredningen vil betyde, at den danske regering og sundhedsmyndighederne inden for en overskuelig tid gradvist vil åbne op for skoler, offentlige arbejdsplads, butikker/restauranter/caféer og ikke mindst mulighederne for igen af benytte landets sports- og idrætsfaciliteter - og dermed også gi´ DBU og klubberne mulighed for igen at sætte Fodbold-Danmark i gang med holdtræning og turneringsfodbold.

Allerede nu vil vi opfordre vores medlemsklubber til at planlægge efter, at der spilles turneringsfodbold i hele juni måned

Kim Kjærhus, Formand for KDF

... men færdiggørelse af turneringerne har høj prioritet

Sammen med DBU arbejder KDF i øjeblikket på flere modeller for, hvordan vi kan gennemføre Gjensidige Kvindeligaens medalje-slutspil, kvalifikations-række, 1. divisions slutspil, U18 DM ligaen, Kvindepokal-semifinaler og finale ved at spille kampe frem til 30. juni. Datoplaner og det konkrete kampprogram vil selvfølgelig afhænge meget af, hvornår vi får mulighed for at sætte turneringerne i gang.

 - Men allerede nu vil vi opfordre vores medlemsklubber til at planlægge efter, at der skal spilles turneringsfodbold i hele juni måned, og at vi ud over weekends og helligdage også kan få behov for at placere turneringsrunder på hverdagsaftener. Så vidt det overhoved er praktisk muligt, vil vi ta' udgangspunkt i det foreliggende kampprogram - men dertil kommer så placeringen af alle de udsatte runder, ligesom kampene i Kvindepokalen også skal genplaceres. Vi får behov for at alle klubber viser stor fleksibilitet i frhold til sportslige hensyn og de praktiske kamparrangementer, Udtaler KDF's formand Kim Kjærhus.

KDF anbefaler ikke "begrænset træning" efter herre-modellen

Herredivisionsforeningen har besluttet, at klubber i Superligaen, 1. div. og 2. div. kan træne i mindre grupper på op til 8 personer ad gangen på en række nærmere definerede vilkår. KDF kan ikke anbefale begrænset træning efter DF's model på kvindesiden, da det bl.a. er et krav, at spillerne er på kontrakt, og da de fleste klubber stadig har et stort flertal af amatørspillere, vil det give klubberne meget ulige vilkår. Dertil kommer, at alle kommuner p.t. har lukket for træning på de kommunale fodboldbaner, som kvinde-klubberne i meget vidt omfang benytter sig af. Hertil kommer også andre krav, som det vil være vanskeligt at opfylde for kvindeklubberne her og nu.