Fifa fordobler investeringen i Kvindefodbold

Fifa Fordobler Investeringen I Kvindefodbold
Tilbage
24. oktober 2019
Fifa har afsat mere end 3,3 milliarder kroner ekstra til at fremme kvindefodbold i løbet af de næste fire år.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Fifa har i de senere år satset mere og mere på kvindefodbolden. Der er blevet postet store beløb i udviklingen og nu skal en ny økonomisk bevilling sætte endnu mere skub i fremgangen.

I en periode på de næste fire år vil Fifa investere en milliard dollar, hvilket svarer til over 6,7 milliarder kroner, i kvindefodbold. Det er et dobbelt så stor beløb som først planlagt.

Det fortæller Fifas præsident, Gianni Infantino, efter et møde i forbundets magtfulde organ Fifa Council i Shanghai.

- Vi har besluttet at putte 500 millioner dollar oven i de 500 millioner dollar, vi allerede har budgetteret med, siger Infantino til den fremmødte presse.

Mette Bach Kjær, medlem af DBU's bestyrelse og Kvindeeliteudvalget, jubler over Fifa-beslutning om større tilskud til kvindefodbold.

- Jeg kan ikke få hænderne ned. Fifa kan godt se, at kvindefodbold er et produkt, man kan få til at vækste endnu mere, siger Mette Bach Kjær torsdag til Ritzau.

Jeg kan ikke få hænderne ned.

Mette Bach Kjær

- Vi vil gerne give vores landshold endnu bedre vilkår, så de kan optimere og forberede sig endnu bedre, så vi kan komme til alle slutrunder. Derudover er vi i gang med at lave en fælles strategi for pige- og kvindefodbold, og der kommer pengene til at falde på et tørt sted. Der er bredden, eliten og landsholdet, og hvis man kan skubbe de tre "ben" tættere sammen, så tror jeg faktisk, at vi kan lykkes med vores ambition om øget medlemsvækst. Der kommer nogle indsatsområder, hvor pengene også kommer til at falde på et tørt sted, slutter Mette Bach Kjær.

Fremgangen på kvindesiden kan blandt andet ses i seertallene fra dette års VM-slutrunde i Frankrig.

I gennemsnit havde hver VM-kamp 17,3 millioner seere verden over, hvilket er mere end en fordobling i forhold til VM i 2013 i Canada, hvor 8,4 millioner seere i gennemsnit så med.