11. spillerunde skabte endnu mere spænding i Gjensidige Kvindeliga

11. Spillerunde Skabe Endnu Mere Spænding I Gjensidige Kvindeliga
Tilbage
20. oktober 2019
Favoritterne faldt i 12. spillerunde. KoldingQ hentede en overraskende sejr i ugens SuperMatch og VSK Aarhus tog alle tre point hjemme mod Brøndby.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af Kvindeliga.dk

I 11. spillerunde fortsatte den intense kamp om førstepladsen i Gjensidige Kvindeliga, hvor både FC Nordsjælland, Fortuna Hjørring og Brøndby kæmpede om at blive ligaens førerhold.

Blot to point adskilte rækkens nummer fire og syv, og kampen om at komme med i slutspillet er for alvor sat ind.

SUPERMATCH

KOLDINGQ - FC NORDSJÆLLAND: 1-0

LØRDAG 19. OKTOBER KL. 13.00

Meget var på spil for både KoldingQ og FC Nordsjælland i ugens SuperMatch. Med en sejr kunne KoldingQ lægge afstand til en plads i Kvalifikationsligaen, mens Nordsjælland skulle bruge en sejr for at holde fast i førstepladsen i Gjensidige Kvindeliga.

KoldingQ tog imod ligaens førerhold med stor respekt og en klar plan om at parkere bussen og arbejde stenhårdt defensivt. De skulle kort sagt holde de rutinerede angribere fra Farum fra at score.

Peter Pedersen havde på forhånd udtalt: "Point vil være en succes for os", og med tålmodighed og stenhårdt arbejde så det længe ud til at det ene point kunne holde hjem og dermed var kampen godkendt af hjemmeholdet. Med blot to minutter tilbage af opgøret fandt hjemmeholdets Molli Plasmann vejen til netmaskerne og de tre point var pludselig en realitet og KoldingQ får en overraskende sejr over FC Nordsjælland.

KoldingQ henter tre vigtige point og deler nu ligaens fjerdeplads med FC Thy-ThistedQ som hentede en storsejr i Odense i deres opgør. FC Nordsjælland kan med en Brøndby sejr imorgen se sig overhalet på ligaens førsteplads, mens også Fortuna Hjørring kan komme tilbage og dele andenpladsen med holdet fra Nordsjælland.

Allerede i næste weekend er der atter vigtige point på spil i Gjensidige Kvindeliga. KoldingQ drager en tur til Thisted, hvor FC Thy-ThistedQ venter i Sparekassen Nord Arena. Det er en direkte duel om ligaens fjerdeplads, som de to hold efter denne runde deler med hver 14 point. FC Nordsjælland tager hjemme imod Brøndby i en direkte duel om ligaens førsteplads. Spændende kampe og yderst vigtige point er på spil i næste runde af Gjensidige Kvindeliga.

ODENSENQ - FC THY-THISTEDQ: 1-7

OdenseQ rykkede sig med sidste weekends sejr over KoldingQ over stregen til Kvalifikationsligaen og ind i top-6. De tre point skulle de lørdag hjemme i Marienlystcentret forsøge at udbygge til seks point og to sejre, da FC Thy-ThistedQ kom på besøg. FC Thy-ThistedQ gik, modsat hjemmeholdet, indtil kampen med et stort nederlag i bagagen fra sidste weekends spillerunde, da Brøndby var på besøg i Thisted.

FC Thy-ThistedQ viste hurtigt at de havde rystet oplevelsen mod Brøndby fra sig og allerede efter otte minutters spil, var gæsterne på mål af Rikke Dybdahl i front 1-0. Kun fem minutter senere bragte hjemmeholdets Tenna Kappel balance i regnskabet 1-1.

Derfra gik det stærkt, Malene Sørensen og Sarah Dyrehauge nettede hver en enkelt gang og sikrede en pauseføring til FC Thy-ThistedQ på 3-1.

I anden halvleg fortsatte gæsterne med at dominere kampen og satte endnu fire bolde ind bag Sarah Jacobsen, til slutresultatet 1-7. Mathilde Kjeldgaard, Michelle Sandfeld, Rikke Rybdahl og Line Kristensen blev anden halvlegs målscorer.

I næste weekend tager OdenseQ turen til Ballerup, hvor ligaens absolutte bundhold venter på Fynboerne, det er lørdag 26. oktober kl. 13.00. FC Thy-ThistedQ tager hjemme imod KoldingQ, det er lørdag 26. oktober kl. 15.00.

VSK AARHUS - BRØNDBY: 3-2

SØNDAG 20. OKTOBER KL. 13.00

VSK Aarhus tog hjemme imod Brøndby IF, der på forhånd var storfavoritter til at tage de tre point med hjem til Vestegnen. VSK kom ikke i kamp i sidste spillerunde, da banerne i Ballerup var lukkede på grund af vand, de har derfor haft hele tre uger uden kamptræning. Brøndby derimod, spillede så sent som i onsdags Champions League hjemme i Brøndby, her led de et ærgerligt 2-0 nederlag til skotske Glasgow.

Måske sad onsdagens nederlag stadig i baghovederne på Brøndbyspillerne, i hvert fald var de efter 36 minutters spil nede med 3-0, til et velspillende hjemmehold i Aarhus. Mathilde Madsen, Emilie Rhode og Jannie Thomsen stod hver for en scoring. Nede med uvante 3 mål, kom der pludselig gang i Brøndby og specielt gæsternes Josefine Hasbo, hun kom på tavlen to gange inden pausen og fik dermed reduceret til pauseresultatet 3-2.

3-2 blev også kampen slutresultat og det betyder at hjemmeholdet tager tre livsvigtige point for at holde sig inde i top-6.

I næste weekend tager VSK Aarhus en tur til Hjørring, hvor ligaens nye tophold venter, det er lørdag 26. oktober kl. 15.00. Brøndby skal en tur til Farum, hvor der venter en direkte duel om ligaens topplaceringer, det er lørdag 26. oktober kl. 13.00.

FORTUNA HJØRRING - BSF

SØNDAG 20. OKTOBER KL. 14.30

Hjemmeholdet har et hårdt program og har efter to uvante nederlag, behov for en sejr i dagens opgør mod BSF. BSF har stadig sæsonens første sejr til gode, de har fået ny midlertidig træner og har haft hele tre uger uden kamptræning, så de har haft alle muligheder for at blive fuldstændig klar til opgøret i Nord Energi Arena.

Fortuna Hjørring er favoritter til at tage en sikker hjemmesejr og allerede efter 11 minutters spil understreger hjemmeholdets Caroline Møller Hansen den favoritværdihed, men kampen første scoring. 1-0 til Fortuna Hjørring. Efter 35 minutters spil udbygger selvsamme Caroline Møller Hansen den føring, da hun på straffe sikkert sætter bolden i mål til 2-0.

Agnete Nielsen lukkede kampen efter en times spil, da hun satte bolden i nettet til 3-0. Signe Carstens slukkede helt i kampens overtid til slutresultatet 4-0.

Fortuna Hjørring sikrer sig alle tre point, som betyder at de er tilbage på ligaens førsteplads á point med FC Nordsjælland, men med en bedre målscorer. Med fire kampe igen, kan BSF matematisk stadig nå at komme med i top-6, men det ser svært ud for holdet.

I næste weekend tager Fortuna hjemme imod VSK Aarhus, det er lørdag kl. 15.00, mens BSF hjemme tager imod OdenseQ det er lørdag 26. oktober kl. 13.00.

Husk at du kan se alle kampene live på kvindeliga.dk.