Den sidste spillerunde grundspillet, blev her til eftermiddag spillet. Et særdeles tæt efterår er slut, og der er lagt op til et yderst spændende forår.

SUPERMATCH

BRØNDBY - FORTUNA HJØRRING: 2-2

LØRDAG 16. NOVEMBER KL. 13.00

Der var inviteret til topkamp på bane to, sæsonens sidste kamp skulle afgøre hvilket af de to hold, der skulle overvintre som ligaens nr. 1.

På en regnvåd bane, blev en intens kamp udkæmpet. Hjemmeholdet manglede i perioder vilje og lod gæsterne fra Hjørring komme til fadet i Brøndby. Det blev da også gæsterne der skulle finde vejen til netmaskerne først. Emma Snerle, der i efteråret har vist sig frem på aller fineste vis, stod for scoringen og bragte gæsterne i front med 0-1. Det blev også pauseresultatet i Brøndby.

I anden halvleg kom Fortuna igen bedst ud, først efter 70 minutter, da gæsternes fik udvist Agnete Nielsen efter to gule kort, kom hjemmeholdet først for alvor igang og fik tro på tingene. Det skulle dog alligevel blive en 2-0 scoring til gæsterne, Rebekka Frederiksen satte bolden i mål. Men så vågnede hjemmeholdet og fik i det 89. minut reduceret på mål af anfører Louise Winter. Josefine Hasbo fik, i kampens overtid, sat endnu en scoring i mål og pludselig stod der 2-2 på tavlen. Et, i anden halvleg, hårdt kæmpende hjemmehold får ét enkelt point ud af kampen. De havde flere store chancer, men havde svært ved at få afgjort kampen til deres fordel i dag. En uafgjort er ikke nok for Brøndby for at komme over Fortuna i tabellen, som derfor må overvintre som ligaens nr. 2. Fortuna Hjørring bliver holdet der overvintre som nr. 1 og går derfor ind i forårssæsonen med et forspring på point.

FC NORDSJÆLLAND - ODENSEQ: 3-0

Oprykkerne fra FC Nordsjælland har vist god figur i deres første sæson i Gjensidige Kvindeliga, de har alligevel tabt pusten i de sidste spillerunder og har tabt deres seneste tre kampe. De havde brug for at få vendt den stime og gå på vinterpause med en sejr i bagagen. OdenseQ var allerede inden dagens opgør, sikre på, at ende under den streg, som giver adgang til Kvalifikationsligaen i foråret og havde derfor ikke andet end æren at spille for i dagens opgør på Right to Dream Park.

Der skulle da også blot gå 18 minutter, før hjemmeholdet kunne bringe sig i front på mål af Florentina Olar. 1-0 blev også pauseresultatet i Farum. Efter henholdsvis 58- og 64 minutter kunne Amalie Vangsgaard og Camilla Kur bringe hjemmeholdet på 3-0 og dermed sikre en sejr i sæsonens sidste kamp i Gjensidige Kvindeliga. FC Nordsjælland kan dermed overvintre som ligaens nr. 3, mens OdenseQ må en tur i Kvalifikationsligaen.

KOLDINGQ - VSK AARHUS: 0-1

En vigtig kamp udspillede sig på Autocentralen Park i Kolding. Kolding havde brug for tre point, for ikke at hægte sig selv af i tabellen inden forårets slutspil og VSK Aarhus kunne med en sejr til gengæld bringe sig tæt på FC Thy-ThistedQ og dermed fjerdepladsen i ligaen. Det var et tæt opgør der udspillede sig i Kolding, og med en scoring af VSK Aarhus's Olivia Holdt kunne hun gøre sig selv til matchvinder og sikre at VSK Aarhus holder sig til i tabellen forud for slutspillet til foråret.

BSF - FC THY-THISTEDQ: 0-2

BSF's skæbne var allerede før dagens spillerunde afgjort, der er ikke mere af gøre for det traditionsrige hold fra Ballerup. Kun æren, var tilbage at spille for. Modsat kunne FC Thy-ThistedQ med en sejr sikre sig fjerdepladsen og kunne afslutte et flot efterår. Efter 23 minutters spil bringer Sarah Dyrehauge gæsterne i front 1-0 og efter 61 minutter lukker Mathilde Kjeldgaard kampen og sikrer FC Thy-ThistedQ en sejr i sæsonens sidste spillerunde. BSF må en tur i Kvalifikationsligaen og spille om at komme tilbage i landets bedste liga i næste sæson.

Gjensidige Kvindeliga går nu på vinterpause, men er tilbage i stærkeste opstilling til marts.