Nina Groes skal skabe mangfoldighed i dansk fodbold

Nina Groes Skal Skabe Mangfoldighed I Dansk Fodbold
Tilbage
23. maj 2019
Direktør og iværksætter Nina Groes er ny kvinde i spidsen for DBU’s arbejde med mangfoldighed og diversitet. Den tidligere direktør i KVINFO bliver nu formand for et nyt Diversitetsudvalg i DBU.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation

Diversitetsudvalget skal være politisk tovholder i forhold til at arbejde med diversitet i dansk fodbold. Noget, den nye formand ser meget frem til:

“Fodbold er et fællesskab for alle. Derfor er det så vigtigt, at vi får gjort op med de forældede stereotyper og fordomme, der stadig findes over alt i samfundet - også i fodboldens verden. Vores mål er, at fodbolden skal gå forrest, og det er det arbejde, vi nu skal i gang med. Jeg glæder mig meget til at tage fat”

- Nina Groes, Formand for Diversitetsudvalget i DBU

Diversitet på dagsordenen

Diversitetsudvalget skal arbejde med at fremme diversitet i dansk fodbold – både på og uden for banen. I første omgang er der fokus på køn, men også etnicitet, seksualitet og alder vil blive kigget efter i sømmene.

”Fodbold er for alle – uanset køn, seksualitet, alder, etnicitet eller andre forskelle. Derfor skal vi hele tiden sørge for, at vi i DBU gør alt, hvad vi kan for at vores rammer, kultur og fællesskab er så inddragende som muligt. Så potentielle medlemmer finder fodboldens fællesskab fristende, og vi samtidig fastholder de, der allerede er en del af fællesskabet. Her er et politisk forankret udvalg med fokus på diversitet et afgørende tiltag”

- Jesper Møller, formand DBU

Udvalg er altafgørende

I 2017 satte en politisk kommission fokus på den manglende diversitet i dansk fodbold, og i 2018 kom DBU’s Kvindekommission, med Helle Thorning-Schmidt i spidsen, med en række konkrete anbefalinger på kønsområdet.

I sensommeren 2019 kommer DBU yderligere med resultaterne af en stor Diversitets-undersøgelse foretaget uvildigt af Kantar Gallup. Undersøgelsen kortlægger diversiteten i dansk fodbold blandt en række målgrupper inden for fodbolden. Diversitetsudvalget skal være med til at bruge resultaterne til at fremme diversitet i dansk fodbold.

På den måde har DBU de senere år arbejdet med diversitets-problematikken ad flere omgange. Men indtil nu har området ikke være politisk forankret i DBU - det sker heldigvis nu, lyder det fra Nina Groes:

”Jeg ser frem til at tage det vigtige arbejde videre, som DBU’s Kvindekommission var med til starte. For vi skal sikre et så bredt og repræsentativt fodboldmiljø som muligt, og derfor er arbejdet med diversitet i dansk fodbold udslagsgivende for fodboldens fremtid”

- Nina Groes, Formand for Diversitetsudvalget i DBU

Diversitetsudvalget kommer desuden til at arbejde tæt sammen med Governance- og Udviklingskomitéen med Helle Thorning-Schmidt i spidsen.

Oversigt over medlemmer i Diversitetsudvalget:

Nina Groes, iværksætter, direktør i Divérs og tidligere direktør i KVINFO

Mette Korsgaard, journalist og instruktør

Mette Bach Kjær, DBU-bestyrelsesmedlem

Kenneth Cortsen, Forsker i Sport Management, University College Nordjylland

Tom Jensen, HR/DBU Bredde