Helle Thorning-Schmidt i spidsen for ny komité

Helle Thorning Schmidt I Spidsen For Ny Komité
Tilbage
22. maj 2019
Forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt stiller sig i spidsen for ny komité, som skal sætte retning for DBU’s arbejde med åbenhed, transparens og udvikling i fremtiden.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation


Det er ikke hvem som helst, der byder velkommen, når DBU’s nye Governance- og Udviklingskomité træder i kraft den 1. juli 2019.

For ingen ringere end tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har sagt ja tak til udnævnelsen som formand for den nye Governance- og Udviklingskomité. At valget er faldet på Helle Thorning-Schmidt er ingen tilfældighed.

”Jeg er både glad og stolt over, at vi nu får nedsat en Governance- og Udviklingskomité med Helle Thorning-Schmidt i front. Vi tager dermed DBU’s arbejde med åbenhed, transparens og ordentlighed til et nyt niveau – i Danmark og internationalt. Det er helt afgørende for idrættens integritet. Jeg ser frem til samarbejdet, og dansk fodbold har store forventninger, for hvis nogen kan løfte opgaven, er det Helle”

- Jesper Møller, formand DBU

 

Good Governance-arbejdet først lige begyndt

Målet med Governance- og Udviklingskomitéen er, at DBU skal være kendt og anerkendt for Good Governance, samfundsansvar og gode relationer ved at sikre transparens og ordentlighed. Komitéen skal dermed være med til at rådgive DBU’s bestyrelse i arbejdet med at sikre, at unionen er en samfundsbærende rollemodel, der udviser mangfoldighed og opdrager til fællesskab og demokrati. Ydermere skal Governance- og Udviklingskomitéen bidrage til arbejdet med at sikre dansk fodbolds etiske profil og grundprincipper og være med til at fremme dansk fodbolds uddannelses- og udviklingsarbejde.

Opgaverne er mange og ambitionerne høje, men det skræmmer bestemt ikke Helle Thorning-Schmidt:

”Jeg ser meget frem til arbejdet, og jeg forventer ikke, vi kommer sovende til gode resultater for dansk fodbold. Mine ambitioner er, at DBU skal være i den absolutte elite, når det kommer til Good Governance samfundsansvar og udviklingsarbejdet, og det vil jeg arbejde hårdt for lykkes,” afslutter Helle Thorning-Schmidt"

- Helle Thorning-Schmidt, formand for Governance- og Udviklingskomitéen i DBU

 

Thorning går forrest

Arbejdet med åbenhed og udvikling i dansk fodbold er et område, som den tidligere statsminister ser meget frem til. Og det nævnes samtidig som en absolut nødvendighed.

”Det er tydeligt, at dansk og international fodbold har rykket sig markant de senere år og stadig gør det. Men vi er stadig kun på vej. Derfor vil jeg som formand for Governance- og Udviklingskomitéen gå forrest og have fuldt fokus på åbenhed, transparens og ordentlighed - både på den nationale og internationale bane”

- Helle Thorning-Schmidt, formand for Governance- og Udviklingskomitéen i DBU

 

Oversigt over medlemmer i Governance- og Udviklingskomitéen:

Formand: Helle Thorning-Schmidt, fhv. statsminister

Næstformand: Jørn Hedengran, DBU Sjælland

Per Larsen, Formand, Fodboldens Etiske Råd

Christian Barrett, Formand, BIF

Kaj Johansen, DBU Fyn

Birgitte Ladefoged, VP, Danfoss

Peter Tornbo, DBU Bestyrelsesmedlem