Mere jævnbyrdigt niveau og bedre mediedækning i Gjensidige Kvindeliga

Mere Jævnbyrdigt Niveau Og Bedre Mediedækning I Gjensidige Kvindeliga
Tilbage
03. december 2019
Brøndby har ikke haft det efterår, de havde regnet med. Alligevel er der flere positive elementer at tage med inden forårets slutspil.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Fodbold For Piger, Camilla Bergholm

Når spillerne fra Danmarks bedste kvindeliga er løbet ind på banen dette efterår, har det været med et banner på grønsværen, hvor ”Gjensidige Kvindeliga” står skrevet på. Det har været én af de ting, der har været anderledes fra denne sæson. Den Ny Kvindeliga blev fløjtet i gang i august, og det var med flere nyheder på programmet.

Men Emilie Henriksen, der spiller i Brøndby, har ikke mærket det store til alle de nye tiltag endnu. Men tiden har også været kort, pointerer hun.

- Vi har endnu ikke kunne mærke det så meget. Vi har ikke mærket, at der er kommet så mange tilskuere til. Men det er fedt i medierne at se, at ligaen fylder mere. Eller på Facebook, der kommer næsten altid et opslag fra Gjensidige Kvindeliga eller noget andet op, siger Emilie Henriksen.

Brøndby har selv haft en blandet sæson, hvor det både er gået op og ned. Og Brøndby-spilleren er da også meget klar i mælet, når det kommer til, om sæsonen er godkendt.

- Vores sæson har været lidt underlig. Vi er ude af pokalturneringen, og vi røg også ud af Champions League, samtidig ligger vi nummer to i ligaen, så det har ikke været et godkendt efterår. Efter vi røg ud af Champions League har vi ikke rigtig kunne hive os selv op igen og komme videre, fortæller Emilie Henriksen.

Noget positivt har dog været mediedækningen, som ifølge den unge Brøndby-spiller har stor betydning, da det også kan bidrage med andre ting;

- Mediedækningen kan forhåbentlig tiltrække flere tilskuere. Og det viser også, at det vi laver, det bliver værdsat, at der bliver lagt mærke til det.

Niveauet har være mere jævnbyrdigt

Det er ikke kun Brøndby, der har mødt modstand denne sæson. Det har samtlige hold i Gjensidige Kvindeliga. Flere hold har nemlig holdt godt fast i de gode placeringer i tabellen. Men niveauet har også været mere jævnbyrdigt, pointerer Emilie Henriksen.

- Det virker til, at ligaen er blevet mere lige. Vi har mistet nogle profiler, og Hjørring har mistet nogle profiler. Farum har oprustet, og det virker til, at de andre har kunne beholde deres hold fra sidste sæson og bygge videre på det. Så det er jo spændende. Der er ikke nogen lette kampe, vi skal være på i alle kampe. 

"Jeg forventer, at det forbliver en tæt liga. Der er intet, der er afgjort endnu. Men jeg håber, at vi vinder til sidst."

Emilie Henriksen, Brøndby

FC Thy-ThistedQ overvintrer på ligaens fjerdeplads, og det er et hold, der flere gange har drillet de andre mandskaber i Gjensidige Kvindeliga. Men det er også et hold, der har overrasket Emilie Henriksen.

- Thisted har gjort det godt. Med de midler de har. Stor cadeau til dem. Efter kun én sæson i ligaen, ligger de nummer fire nu. Det er jo mega vildt, siger hun.  

Og det tætte spil fortsætter i Slutspillet, spår Henriksen.

- Jeg forventer, at det forbliver en tæt liga. Der er intet, der er afgjort endnu. Men jeg håber, at vi vinder til sidst. Når vi er kommet over vintersæsonen og får lov til at løbe en masse, så vinder vi også til sidst, slutter hun.