”Vi skal på tavlen fra start!”

Tilbage
02. august 2019
Når hjemmeholdet KoldingQ og sidste sæsons positive overraskelse FC Thy-Thisted Q lørdag kl. 13.00 åbner sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen på Mosevej Stadion sker det med præcis samme fokus i begge klubber: For begge cheftrænere handler det om at komme godt fra start – oversat til ”point til tabellen” – i en turnering, der på forhånd tegner mere jævnbyrdig end længe.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeligaen

I foråret vandt de to klubber hver én indbyrdes kamp i slutspillet, og alt peger på et helt åbent opgør i sæsonpremieren. KoldingQ har måtte sige farvel til to mangeårige profil-spillere, Lotte Troelsgaard og Signe Boysen, der begge har sat karrieren på stand-by, mens Benedicte Schrøder og Caroline Jensen er i USA. Til gengæld har cheftræner Peter Petersen suppleret truppen med seks spillere fra klubbens succesfulde U18-hold.

”Vores hold har mistet erfaring men har til gengæld masser af gå-på-mod, og de unge spillere er fodboldmæssigt rigtigt godt skolede og er parate til at træne rigtigt meget. Vi har brug for lidt medgang i starten, og det samme har FC Thy,” siger Peter Petersen, der forventer, at spillere som Louise Eriksen, Ea Rasmussen og den unge U18 liga topscorer Sofie Hornemann bliver efterårets profiler.

God sæsonopstart

FC Thy-ThistedQ præsterede en flot debutsæson i ligaen, og cheftræner Torben Overgaard lægger ikke skjul på, at thyboerne igen går benhårdt efter at komme i medaljeslutspillet og dermed fri af kvalifikationsrækken. Derfor skal der også gerne ”point på kontoen” fra start, og FC THY-Thisted Q har trænet hårdt de sidste tre uger op til premieren:

”Vores nye assistenttræner, Sejr Helleberg, er ekspert på det fysiske, og han har sat sit aftryk på holdet allerede. Vi har også arbejdet på at blive mere boldbesiddende og at stå lidt højere på banen, selvom Rikke Dybdahl og Malene Sørensen stadig vil gøre ondt på de fleste forsvar i ligaen,” lyder det fra Torben Overgaard, der forventer at målvogter Maja Østergaard vil fortsætte sin udvikling og også i den ny sæson være en sikker sidste skanse for thyboerne, der må undvære den langtidsskadede Astrid Buhl.

”Vores hold har mistet erfaring men har til gengæld masser af gå-på-mod".

- Torben Overgaard, cheftræner FC Thy-ThistedQ

Også et åbent opgør i Odense

Den sidste kamp i 1. runde af Gjensidige Kvindeligaen er opgøret mellem Odense Q og BSF på Marienslyst Stadion. Det bliver et helt åbent opgør mellem to unge hold.