VSK Kolding Q 3
TV-KAMP
Tilbage
15. august 2019
Mål efter bare tre minutters spil, et brændt straffespark, masser af hårde dueller, et rødt kort og en fantastisk stemning med 721 tilskuere på lægterne i Aarhus. Rundens Super-Match i Gjensidige Kvindeligaen mellem VSK Aarhus og ligaens førerhold, KoldingQ, havde det hele bortset fra en vinder, da lokalopgøret mellem de østjyske rivaler sluttede 1-1.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: kvindeliga.dk

Som eneste hold uden point havde VSK’s cheftræner, Hans Paarup, dikteret sine spillere angreb fra første fløjt. Men man skulle tro, at de rødblusede gæster fra KoldingQ havde lyttet uden for taktikrummet, for det var dem, der åbnede kampen med en aggressivitet, der nærmest havde karakter af ”overfalds-fodbold” i bedste Zorniger-stil. VSK’erne virkede tøvende og tunge, og efter et par farlige tilløb lagde Sif Rykær en smuk aflevering frem til Pernille Pedersen på kanten af feltet, der fortsatte med en indenom-stikning til unge Sofie Hornemann, der lagde bolden ind under Katrine Svane i VSK-målet til en fortjent 1-0 føring.

Hjemmeholdet virkede lidt rystet, og i det 18. minut begik Sofie Vendelbo et unødvendigt benspænd på Penille Pedersen i feltet, og gæsternes rutinerede anfører Louise Eriksen fik chancen fra 11-meter pletten. Hendes spark helt ude i venstre side fejlede heller ikke noget – men med en kanonredning forhindrede Katrine Svane en fatal 0-2 scoring og gav samtidig holdkammeraterne et gevaldigt og tiltrængt mentalt spark bagi. Og det hjalp – VSK’erne fik gradvist ædt sig ind i Super-Matchen, tempoet kom i vejret, pasningerne fik kvalitet, og bagude fik Sofie Vendelbo spillet sig op i en grad, så publikum endte med at kåre hende til 'Kampens VSK-spiller'.

Rollerne byttet om

Så selvom gæsterne kunne gå til pausen med en 1-0 føring var kampen stadig helt åben, da anden halvleg blev sat i gang – og nu var rollefordelingen byttet rundt: VSK’erne var aggressive og lugtede fodbold-blod, og denne gang var det så aarhusianernes tur til at slå til efter bare tre minutters spil. Jannie Thomsen rykkede for gud ved hvilken gang igennem på højrekanten, og denne gang hamrede hun bolden forbi en sagesløs Kolding-keeper og op i nettaget – 1-1.

Og bortset fra, at gæsternes dygtige Pernille Pedersen kort efter havde en afslutning, der ramte overliggeren, var det VSK’erne, der styrede løjerne i resten af kampen og fik lagt et pænt tryk på ligaens førerhold blandt andet via fine indhop fra Mathilde Kruse Madsen og Olivia Holdt, der sammen med Jannie Thomsen gav Kolding-defensiven betydelige udfordringer.

I det 75. minut trak KoldingQ’s Carola Schneider sit andet gule kort, der blev konverteret til et rødt og marchordre – og så var det for alvor op-ad-bakke for gæsterne. Men trods fortsat VSK-dominans i resten af kampen og to til tre store muligheder til Emilie Grønnebæk Rohde klarede gæsterne skærene og kunne rejse fra Aarhus med ét vigtigt point, der sikrer sydøstjyderne en delt førsteplads i Gjensidige Kvindeligaen.

”Set over hele kampen var uafgjort nok retfærdigt, for holdene havde hver deres halvleg. Det var to stærke østjyske hold, der duellerede – og jeg synes, vi gav publikum en seværdig og spændende kamp i en meget flot ramme med de mange tilskuere. Den er den slags kampe, vores mange unge spillere har brug for,” sagde KoldingQs cheftræner, Peter Petersen, efter kampen.

Hans kollega, Hans Paarup, var knap så tilfreds:

”Når vi dominerer anden halvleg i så høj grad, burde vi have hentet sæsonens første sejr. Men der var klare fremskridt spillemæssigt, og det skal vi bruge fremadrettet!,” lød det fra VSK Aarhus' cheftræner.

Højdepunkter: VSK Aarhus - KoldingQ