Der kan ikke findes nogle resultater.

Klubbens historie

 

Odense Q er en fodboldklub for kvinder med base i Marienlystcentret i Odense. Klubben blev stiftet i 2016 og rummer i dag seniorhold i Kvindeligaen og Kvindeserie Vest. Odense Q er en af tre moderklubber for det fynske talentcenter Team Odense Q.

Fastholdelse på Fyn

Siden stiftelsen har Odense Q arbejdet målrettet på at udvikle elitetilbud, der omfavner de kvindelige fodboldspilleres sportslige og uddannelsesmæssige ambitioner. Via et dedikeret uddannelsesudvalg tilbyder klubben individuel rådgivning om elite- og ’dual career’-forløb for klubbens spillere. I den forbindelse har klubben også etableret samarbejdsaftaler med en lang række ungdoms- og voksenuddannelsessteder i Odense.

Et andet stort indsatsområde er spillernes boligsituation. For at sikre de bedste vilkår for fastholdelse af og trivsel hos den enkelte spiller har Odense Q dannet et spirende netværk af lokale boligudbydere.

Samarbejdet omkring uddannelse og bolig har vist sig centralt i klubbens forsøg på at fastholde spillere. Fastholdensen har ikke blot bidraget til Odense Q-holdenes sportslige niveau, men har også været med til at fremme vilkårene for spillernes akademiske og fodboldmæssige udvikling.

Ligestilling i ledelsen

Kvindefodbold er for alle, og siden 2016 har Odense Q’s bestyrelse udmærket sig ved at have en hensigtsmæssig kønsfordeling, der mere end opfylder anbefalingerne fra fx DBU. Samtidig har flere af klubbens spillere involveret sig i bestyrelsesarbejdet, enten som fuldbyrdede bestyrelsesmedlemmer eller som suppleanter. Også i det daglige liv i klubben har ligestillingen været til at få øje på. Gennem tiden har mange danske kvindehold følt sig nedprioriteret i forhold til herrerne, især med hensyn til trænings- og omklædningsfaciliteter. Det har langt fra været tilfældet i Marienlystcentret, hvor Odense Q har adresse. Takket være et godt samarbejde og en åben dialog har man kunnet deles om både opgaver og faciliteter med Boldklubben Marienlyst, uden at det har givet anledning til indbyrdes konflikter mellem de to klubber.

En attraktiv platform for Fyns kvindeelite

I sommeren 2018 fik Odense Q godkendt en samarbejdsaftale, der etablerede Odense Q som moderklub for Team Odense Q. En vigtig milepæl for talentudviklingssamarbejdet på Fyn, da spillere nu kunne rykkes op og ned mellem Odense Q’s seniorhold og Team Odense Q’s U18 DM-hold. Aftalen fuldendte projektets fødekæde, som består af de store pigeafdelinger i de to øvrige moderklubber (Boldklubben Marienlyst og Tarup-Pårup IF), ungdomsholdene i Team Odense Q og seniorholdene i Odense Q.

Intensiveringen af det sportslige samarbejde kom allerede til syne i den efterfølgende sæson, hvor flere af øens bedste ungdomsspillere lejlighedsvis prøvede kræfter med seniorfodbolden. Med en stor og sund fødekæde er grundstenene lagt for et ambitiøst klubprojekt, der i stadigt stigende grad bliver præget af lokale spillere.