Der kan ikke findes nogle resultater.

Klubbens historie

HB Køges satsning på pige- og kvindefodbold begyndte som et lokalt fastholdelsesprojekt. Igennem en årrække havde de lokale klubber oplevet, at de mest ambitiøse ungdomsspillere meget naturligt søgte til klubber med et mere elitært setup. Kombinationen af lang transporttid, og især flere lektier i forbindelse med overgangen til en ungdomsuddannelse, betød dog ofte, at disse ret dygtige ungdomsspillere valgte at sige farvel til fodbolden – ikke fordi de var trætte af fodbolden, men fordi de havde svært ved at få deres liv til at hænge sammen. Med udgangspunkt i udsagnet ”Man bliver ikke en bedre fodboldspiller af at sidde på motorvejen” samt et ønske om at fastholde flest mulige lokale spillere i fodbolden, besluttede en række ambitiøse lokale klubformænd i 2016 sig for at etablere holdsamarbejdet ”HB Køge Pigefodbold”.

Ambitionen i projektet var todelt og blev udtrykt i sætningen ”For de fleste – og de bedste”, som i al sin enkelthed udtrykte en vision om at udvikle et ambitiøst talent-setup, der samtidigt kunne understøtte udviklingen af pigefodbolden i de otte ”moderklubber”. De otte ”moderklubber”, der er en del af projektet, er: Borup Fodbold, Haslev FC, Hellested, Herfølge BK, Køge BK, Køge Pige FC, Køge Nord FC og Svogerslev BK. I takt med, at ungdomsholdene spillede sig op i rækkerne, og stadig flere spillere var omkring DBU´s talentudviklingscentre, opstod der en bevidsthed omkring nødvendigheden af at etablere et seniorhold, der kunne danne ramme om disse spilleres fodboldliv som seniorspillere.

Det første seniorhold blev tilmeldt i række 2 i 2017 og en ubrudt stribe af oprykninger betød, at holdet i efteråret 2019 kvalificerede sig til at spille i Kvalifikationsligaen. I forlængelse af, at seniorholdet har spillet sig op gennem rækkerne, er der også sket en markant udvikling uden for banen. I 2019 blev der indledt drøftelser med HB Køge omkring et muligt samarbejde, og i februar meldte HB Køge så ud, at man går helhjertet ind i kvindefodbolden, sidestiller kvinde- og herresenior sportsligt og arbejder formelt på at integrere kvindesenior i HB Køge pr. d. 1.7.2020.

Efter integrationen af kvindeholdet, i sommeren 2020, kunne HB Køge se sig kvalificeret til at spille i Gjensidige Kvindeliga. Her holdes ambitionsniveauet fortsat højt, da de i februar skabte en målsætning om, at kvalificere sig i Champions League inden 2025.