Der kan ikke findes nogle resultater.

Klubbens historie

FC THY – Thisted Q er stiftet i 2017, som en overbygningsaftale mellem Nors B, Klodby-Hørdum IF, IF Nordthy, Frøstrup-Hannæs IF og Thisted FC. Før 2017 spillede kvindeholdet under Thisted FC, hvor holdets bedste indplacering har været i 1. division. I 2017 begyndte FC THY Piger for første gang at aflevere U18 spillere op i seniorafdelingen, og derfor var det naturligt, at arbejdet i den eksisterende overbygningsaftale omkring FC THY Piger blev udvidet med seniorafdelingen, som bestod af førsteholdet i 1. division og 2. holdet i Jyllandsserien. 1. holdet havde i foråret 2017 reddet sin eksistens i 1. division, selv om holdet lå håbløst til nedrykning ved julepausen. Torben Overgaard overtog cheftrænerposten omkring holdet, og ved pressemødet omkring lanceringen af FC THY – Thisted Q fremlagde ledelsen en vision 2020, som noget ambitiøst indeholdt en vision om oprykning til Ligaen i 2020.

Torben Overgaard og holdet ville det dog anderledes, så efter et flot efterår kvalificerede FC THY – Thisted Q og Vildbjerg sig til foråret Oprykningsspil til Ligaen. Det var meget tidligere end vi havde forventet, så der var travlt med at gøre os klar til foråret spændende kampe, hvor de 2 bedst placerede hold ud af de 6 deltagende klubber, ville rykke op i Ligaen. Nu kommer vi fra Thy, og her tage vi tingene stille og roligt, så mens andre havde travlt med at melde ud, at de gik efter oprykning, så var vores indgang mere, at vi var med for at lære, så vi var bedre rustet næste gang vi kom i Oprykningsspil.

Men det skulle hurtigt vise sig, at holdet hen over vinteren igen havde flyttet sig markant. Så efter et super spændende forår, stod vi i 3. sidste spillerunde med mulighed for at sikre os en historisk oprykning. En sejr i Vejle ville sende FC THY – Thisted Q i Ligaen for første gang. Kampen i Vejle endte med en sikker 3-0 sejr til FC THY – Thisted Q, og så kunne festen begynde. Man kan roligt sige, at den varede ved de næste 3-4 uger. Men ind i mellem blev der spillet 2 fodboldkampe, og da det samlede regnskab blev gjort op efter sidste spillerunde, stod vi med 1. pladsen i Kvalligaen og vi var gået ubesejret igennem foråret. En kæmpe præstation af pigerne og trænerteamet.

Nu fik vi for alvor travlt. Hen over en sommerpause skulle vi være klar til at spille i Ligaen for første gang nogensinde.  Nye krav skulle opfyldes, licens skulle godkendes, forretningsplan skulle godkendes inden vi i august 2018 skulle spille vores 1. ligakamp nogensinde. Vi havde absolut ingen forventninger til holdet - vi var med for at lære. I første kamp møder vi Odense Q på hjemmebane, og med en fantastisk gejst efter at have været ubesejret i foråret kampene, vinder vi kampen 3-2. Så er vi i gang. Resten af efteråret bliver ren overlevelse, og da vi har spillet alle 14 kampe, når vi lige med nød og næppe fri af nedrykningsstreget og kvalificerer os til forårets medaljeslutspil. En kæmpe præstation som nyoprykker. Kampene i medaljeslutspille i foråret 2019 udvikler holdet kolossalt og selv om vi slutter som nummer 6, så kommer vi styrket ud.