Der kan ikke findes nogle resultater.

klubnyheder

  Der kan ikke findes nogle resultater.

  Klubbens historie

  Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) er en klub som rummer både bredde og elite. Vi har stor fokus på vores ungdomsafdeling inkl. et seriøst talentarbejde. Det sker via en målrettet træning sammenholdt med, at fodbold skal være sjovt, hvor både piger og drenge piger kommer til, for at skabe- og vedligeholde deres netværk med hhv. skole- og fodboldkammerater.

  Vi har stor fokus på, at skabe en relation fra vores eliteafdeling til vores ungdom.

  BSF har netop fejret jubilæum i kvindeafdelingen med 50 år i toppen af dansk kvinde fodbold. Der er vi i dag og har en vision om også være der fremadrettet, vi sluttede på en fjerde plads i slutspillet og denne placering giver mod på mere og med udsigten til at bevare spillertruppen og måske tilføje et par profiler, ser vi lyst på fremtiden.


  BSF kvindefodbolds historie 1968-2018

  Det hele startede i 1968, hvor BSFs seniorafdeling (tidligere SIF) som så ofte før havde arrangeret pinsestævne med hold fra forskellige lande. Som ”underholdning” havde SIFs daværende formand, Kristian Jensen, indlagt en opvisningskamp mellem to damehold nemlig ”Femina” og ”Carmen Curlers” fra Kalundborg. Kampen blev overværet af 7-8 Skovlundepiger, som havde deres daglige gang i SIF. Efter at have set de to kvindehold spille fik de selv stor lyst. Daværende drengejuniortræner, Erik Østergaard blev overtalt til at være træner.

  Tirsdag den 14. august 1968 blev den første træningsaften, og kvindefoldbolden var kommet til SIF. Der blev samlet spillere nok til et hold blandt veninder og skolekammerater. I 1969 overtog en anden af klubbens gamle spillere, Ib Nielsen.

  Kvinderne blev samme år tilmeldt DKFU’s (Dansk Kvindefoldboldunion) turnering, og i 1971 vandt førsteholdet det uofficielle DM ved at besejre Billum fra Jylland med 3-0. Samme år var SIF-spiller Marianne Kamp med til at vinde det uofficielle VM i Mexico. Kristian Jensen deltog også som medlem af DFKU. Igennem de sidste 50 år har Skovlunde IF / BSF været en stor del af dansk kvindefodbolds talentudvikling og vil siden indførelse af de forskellige licensaftaler altid være en del af dette selskab.

  Klubben har opfostret store talenter gennem tiderne, og især efter indførelse af netop licenssystemet har klubben hvert eneste år fast leveret spillere til diverse landshold. Navne som Marianne Kamp, Jannie Lund Johansen, Nanna Larsen, Emma Madsen, Mette Jørgensen, Christina ”Carlos” Ørntoft er blot nogle af de spillere, der i starten af 00’erne huserede på A-landsholdet, mens navne som Line Røddik Hansen, Stine Larsen, Simone Boye Sørensen, Theresa Nielsen, Nicoline Sørensen, Stina Lykke i 2017 var med til at spille Danmark i EM finalen i Holland.

  Lidt facts

  Skovlunde IF / BSF har i de seneste 50 år vundet hele 18 officielle DBU medaljer, heraf 5 af guld.

  Skovlunde IF / BSF har i de seneste 50 år haft mere end 100 spillere indenom de forskellige landshold.