13. september 2021
Brøndby IF tog i 6. spillerunde mod Fortuna Hjørring i kvindeliganens største rivalopgør. Læs om det og rundens andre resultater lige her.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Jess M. Madsen

Der var i 6. spillerunde nærmest kun smalle sejre. Tre ud fire kampe endte nemlig med en 1-0 sejr. Og så var der rivalopgøret mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring, hvor det blev til hele tre mål. Der var også comeback til KoldingQs målmand Lene Christensen efter en længere skadesperiode. Og så var det lige ved og næsten for AaB og håbet om sæsonens første point.

AaB – AGF: 0-1

Det så i lang tid ud til, at AaB endelige ville hente sæsonens første point, da de i 6. spillerundes først kamp, fredag aften hjemme tog imod AGF. I kampens 24. minut får AaBs Nicole Robertsen tilkæmpet sig et straffe. Det sparker hun selv, men skyder bolden over målet. Herefter stod der i lang tid 0-0. Det var lige indtil det 88. minut, hvor AGFs Maria Herdel Pedersen først skaber plads til sig selv på kanten i et én-mod-én spil, hvorefter hun kan lægge et indlæg til Sofie Bloch, som med indersiden først sender bolden mellem en forsvarsspillers ben og derefter ind over stregen. Derved var det AGF, som hentede alle tre point fredag aften.

Brøndby IF – Fortuna Hjørring: 0 – 3

Der var lagt op til rivalopgør, da Brøndby IF lørdag hjemme tog mod Fortuna Hjørring. De to hold har gennem tiden kæmpet om både mange point og titler. Og lørdag var der igen tre vigtige point på spil. Der gik dog kun otte minutter før nordjyderne bragte sig foran. Olivia Møller Holdt får sat et par Brøndby spillere og får skabt plads til indlægget. Det lå så godt, at Emma Snerle bare skulle sætte foden på, og så var der lagt pres på holdet fra vestegnen. I første halvleg lykkedes det ikke hverken at få udbygget eller udlignet stillingen for nogen af holdene, men to minutter inde i anden halvleg bliver presset på Brøndby ikke mindre, da Mathilde Carstens fik bragt Fortuna foran med to. Det skete, efter hun får driblet sig selv igennem Brøndbys forsvar, og kommer så tæt på, at hun uden problemer kan lægge bolden forbi Naja Bahrenscheer. Kampen bliver reelt lukket, da Olivia Møller Holdt får bragt Fortuna Hjørring foran, efter hun modtager en lang boldt fra Indiah Paige Riley i dybden. Med nogle hurtige tag er hun forbi et par Brøndbyspillere og kan sparke den ind. Derved er det Fortuna Hjørring, som kan tage de tre point med tilbage til Nordjylland.

KoldingQ – FC Thy-ThistedQ: 0-1

Der var comeback til KoldingQs målmand Lene Christensen efter en længere skadespause. Desværre for hende kunne hun ikke holde et clean sheet, da FC Thy-ThistedQ var på besøg. Efter 85 minutter bragte Rikke Dybdahl nemlig gæsterne foran 0-1, som også blev resultatet i lørdagens sene kamp.

HB Køge – FC Nordsjælland: 1-0

Det var en hjørnesparkssituation, som afgjorde 6. spillerundes sidste kamp. Hjemme havde HB Køge besøg af FC Nordsjælland – en svær kamp for nordsjællænderne, eftersom HB Køge i sæsonen indtil videre har set urørlige ud, og ikke har sat nogle point til i tabellen. Efter 59 minutter får Køge hjørnespark, som i første omgang ender i en hovedstødschance til Kyra Carusa. Den får Nordsjællands målmand, Anna Louise Kaas pareret. Desværre for hende lige ud til en helt fri Cecilie Fløe, som uden problemer kan sende den ind bag Kaas. Derved er HB Køge stadigvæk ubesejret og har maksimumpoint efter seks spillerunder.

I næste uge er der landsholdspause, hvor fem af ligaens spillere, Nanna Christiansen, Emma Snerle, Katrine Svane, Kathrine Møller Kühl og Lene Christensen er udtaget til være en del af truppen i Danmarks kampe mod Malta og Aserbajdsjan. Kvindeligaen vender tilbage i uge 38 med 7. spillerunde. Her kan du som altid se alle rundens kampe på Viaplay og Supermatchen og topbraget mellem Fortuna Hjørring og HB Køge kan også fanges på TV3 Sport.